Новини

 ОБРЯД ВЕЛИКОДНІХ СВЯТ. ПИСАНКАРСТВО.

Кожен народ прагне увійти до світової цивілізації зі своїм національним культурним набутком. Для українців було б уже достатньо представити один із мистецьких витворів – традиційне писанкарство. Високість його художнього вивершення, багатство сюжетних композицій, неповторність кольорових гам – усе це ввібрало в собі давнє й вічно молоде рукотворіння, котре не поступається перед знаменитими китайськими та японськими живописними мініатюрами. 

 З метою реалізації Концепції національно-патріотичного виховання, популяризації українських народних традицій та промислів, 3 березня 2016 р. у приміщенні Львівського ВПУ побутового обслуговування проведено майстер-клас по писанкарству для майбутніх флористів, кравців та перукарів. Майстер-клас провели працівники Львівського державного Будинку техніки: завлабораторією Калина В. В., культорганізатор Літник Я. В. та керівник гуртка "Флористика"  Вовкун М. М.

Учні ознайомилися з історією виникнення писанкарства та регіональними особливостями орнаментального розпису й спробували створити свою неповторну писанку. Творчий процес захопив юних писанкарів і в аудиторії витав піднесений настрій. Магічні символи та розмаїті кольори зробили свою справу, адже писанки вийшли яскравими та неповторними. 

Використання будь-яких матеріалів сайта housetech.lviv.ua дозволяється тільки з письмового дозволу адміністрації сайта.
Для інтернет-видань обов'язкове розміщення інтернет-адреси на сайт housetech.lviv.ua
2012 © М. Мацько