Новини

 Стежина до Різдва Христового

 
З метою популяризації культурних надбань українського народу,  збереження традиційних народних звичаїв та обрядів, залучення учнівської молоді до творчої діяльності та змістовного проведення  дозвілля,  розвитку духовності серед учнів ПТНЗ м. Львова та області 8 грудня 2015 р. на базі ВПУ № 34 педагогічними працівниками Львівського державного Будинку техніки проведено фестиваль різдвяних композицій «Над вертепом зірка ясна засіяла» за участю:  ВПУ № 8, ВПУ № 34, ВПУ №35, ВПУ № 19, Стрийського ВХПУ, Меденицького ПЛ, Бориславського ПЛ, Новороздільського ПЛ, Дрогобицького ППЛ, Миколаївського ПЛ, Жидачівського ПЛ, Стебницького ПЛ.
 
Відкрила урочисте дійство Масендич Ніна Олексіївна, заступник директора з НВР ВПУ № 34, наголосила на величності Різдвяних свят, привітала і побажала успіхів у проведенні заходу.  Від організаторів виступив Бойко Богдан Петрович, заступник директора з НМР  Львівського державного Будинку техніки, який наголосив на актуальності проведення фестивалю, адже ми чекаємо, трепетно готуємося і радісно святкуємо народження Ісуса Христа, наповнюючи це святкування багатими споконвічними традиціями які об’єднують духовне життя всіх поколінь українського народу.
 
Благословив фестиваль отець-диякон Тарас Бордюк, який звернув увагу на незвичайний час у році, сповнений багатих народних обрядів і звичаїв. Чимало традицій Різдва Христового несуть у собі ідеали любові, щедрості, працьовитості, гостинності, поваги до предків, відчуття святості родини та дбайливого господарювання.
 
Святкування відбулося дуже урочисто і мало глибокий зміст, адже кожний навчальний заклад представив свої творчі роботи, до яких входять різдвяні символи: шопка, дідух, павук та вертепна зірка. Учні представляли власні композиції, коментували реалізований задум з використанням традиційних та нетрадиційних матеріалів, зокрема: дерева, кори, моху, очерету, коктейльних соломинок, пінопласту, зерен пшениці, камінців, паперу, синтетичного картону, тканини, ниток, соленого, дріжджового, медового тіста, та ін. Учнівська молодь продемонструвала свою творчу фантазію і неабияку любов до традицій і звичаїв українського народу. Також учасники фестивалю мали можливість перегляду святкового різдвяного дійства за участю учнівської молоді ВПУ № 34. Сценарій відображав давні традиції святкування Меланки та водіння Кози.
 
        Висловлюємо щиру подяку учасникам, які підтримали проведення фестивалю різдвяних композицій «Над вертепом зірка ясна засіяла». Всі навчальні заклади відзначені подарунками та грамотами  за активну участь.
 
        Від того, як шануватимемо своїх предків, свої кращі традиції, залежатиме наша духовність, наша цивілізованість і майбутнє нашої родини, рідної України.
Використання будь-яких матеріалів сайта housetech.lviv.ua дозволяється тільки з письмового дозволу адміністрації сайта.
Для інтернет-видань обов'язкове розміщення інтернет-адреси на сайт housetech.lviv.ua
2012 © М. Мацько